Тиквички с топки от телешка кайма
- 0.600 кг телешка кайма
- 3.500 кг тиквички
- черен пипер
- червен пипер
- олио
- копър
Приготвяне:
Тиквичките се обелват на ленти ( но не остъргани), нарязват се на кубчета ( по-едри) и се задушават в горещо олио. Отедлно в друг съд се запържват месни топки - с четири сантиметра в диаметър, направени от омесването на каймата с сол и черен пипер. Към омекналите тиквички се прибавят сол и черен пипер, червен пипер, както и наситно нарязан копър. Когат уврат, тиквичките се пасират на пюре, изсипват се в тавичка, месните топки се слагат в пюрето, отново поръсваме със ситно нарязан копър и ястието се запича на 200 - 250 градуса, докато хване златиста коричка
ДОБЪР АПЕТИТ!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар